Logo

Fiskerkonens omelet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskerkonens omelet

 

Skaldyrsomelet er nemt og billigt. Med æg i køleskabet, lidt kød- eller fiskerester, indholdet af en dåse eller lidt fra fryseren, kan man sætte et mættende måltid på bordet i løbet af næsten ingen tid.

Til 4 personer Tilberedningstid: 20 min.

#

100 g rejer, frosne eller fra dåse.

½-1 dåse (150-225 g) muslinger naturel

6 æg

6 spsk fløde eller mælk

salt og peber fra kværn

paprika edelsüss

25 g smør

1 avocado (kan udelades)

½ citron

*

1. Læg de frosne rejer i en sigte.

Hæld væden fra muslingerne og hæld dem over rejerne.

Damp begge dele over en kasserolle med kogende vand, til de er varme.

2. Slå æggene ud i en skål.

Pisk dem sammen, tilsæt fløde samt krydderier efter smag.

3. Smelt smørret på en stor pande og hæld æggemassen i.

Lad omeletten stivne ved jævn varme.

Stik i den her og der med en paletkniv, så den flydende æggemasse kan løbe ned.

4. Læg låg på et par minutter.

Derefter drysses rejer og muslinger over.

5. Hvis der skal avocado i retten, skrælles den, stenen fjernes og kødet skæres i firkanter.

Dryp straks frugten med citronsaft og fordel den over omeletten.

6. Omeletten serveres rygende varm med en skål salat og lun flûte.


Variationer:

• Ristede champignons

• Røget makrel eller sild

• Tykke oste- og/eller skinketerninger

• Svitsede røde og grønne ringe af peberfrugt.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.019 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her