Logo

Salt chokokarameltærte med rugmelsdej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Salt chokokarameltærte med rugmelsdej

 

Salt klæder også det søde køkken. En behersket drys groft salt fremhæver smagen af chokolade og her får du en meget lækker tærte, som vil give gevinst.

 

#

Rugmørdej:

100 g rugmel

150 g hvedemel

1 knivspids salt

2 spsk rørsukker

150 g smør

2 spsk skyr

 

Karamel:

500 g rørsukker

2½ dl vand

5 dl piskefløde

 

Chokolademasse:

100 g smør

150 g chokolade 60 %

3 æg

 

Pynt:

1½ tsk flagesalt, fx Læsø sydesalt

*

 

Sådan laver du salt chokokarameltærte med rugmelsdej:

 

Mørdej: Bland rug- og hvedemel, salt og sukker.

Smuldr smør i melet, kom cremefraiche i, og saml hurtigt dejen.

Smør en tærteform på 24 cm i diameter, og tryk dejen ud heri.

Stil den i køleskab i 2 timer eller natten over.

 

Beklæd tærteformen med et stykke bagepapir, hæld bønner eller ris i

(så dejen ikke glider ned ad siderne), og forbag tærtebunden i 15 min. ved 175 °C.

 

Choko-karamelmasse: Kom sukker og vand i en gryde og kog det til karamel.

Kog videre til massen er en mørk og gylden sirup.

Tilsæt piskefløde, og rør til karamellen er jævn, evt. ved lav varme.

Tag en anden gryde, og smelt smørret.

Fjern gryden fra varmen, og tilsæt den hakkede chokolade.

Rør til chokoladen er smeltet, og pisk så æggene i.

Bland flødekaramelmassen og chokolademassen godt og hæld den i den forbagte tærtebund.

 

Bag tærten ved 150 °C i ca. 10 minutter, og drys den med salt, når den kommer ud af ovnen.

Server tærten kold med skyr eller flødeskum til.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 914 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her