Logo

Mandeltærte med blommer og vanilleis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Køkkenets kommentar: Den varme tærte har alt hvad man kan ønske sig. Sødme og syre fra fyldet, sprødhed fra bunden, bitterhed fra siruppen og friskhed fra isen.....
(8-10 personer)
 
Tærtebund:
150 g hvedemel
60 g flormelis
30 g finthak­kede mandler med skal
60 g usaltet smør (stuetem­peratur)
1 æg (størrelse A)
Usaltet smør til formen
Tørre ris eller bønner til blindbagning
1 tærteform (20-­25 cm i diameter)
 
Tærtefyld:
75 g mandler med skal eller mandelmel
150 g flormelis
150 g usaltet smør (stuetemperatur)
1 ½ dl hele æg (stuetemperatur)
50 g siet hvedemel
50 g kvark
50 g skiveskårne mandler med skal
8-10 sveskeblommer
 
Vanilleis:
4 dl kaffefløde 13 %
75 g brun rørsukker
1 vaniljestang
4 æggeblommer
 
Tærtebund: Ælt forsigtigt hvedemel, flormelis, mandler og smør sammen. Tilsæt ægget og ælt dejen færdig.
Den må ikke æltes for meget, så bliver den for blød og trækker sig sammen under bagning.
Pak dejen i film og lad den hvile på køl i 1 time.
Smelt lidt smør i en gryde og pensl tærteformen.
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord.
Fjern det over­skydende hvedemel.
Skær dejen lidt større end tærteformen.
Rul den forsigtigt sammen over kagerullen og læg den over tærteformen, så siderne overlapper.
Tryk forsigtigt dejen fast i tærteformen og sørg for, at den er lige tyk over det hele.
Skær den overskydende dej væk.
Resten af dejen kan fryses i flere uger!
Læg et stykke bagepapir eller alufolie i tærteformen, så dejen er helt dækket.
Fyld riskorn, tørre bønner eller lig­nende i formen og bag bunden i en forvormet ovn ved 170ºC i 10-15 minutter.
Den må ikke blive for mørk! Fjern papir og ris.
 
Tærtefyld: Kør de 75 g mandler/mandelmel og flor­melis til fint pudder på en foodprocessar.
Tilsæt smør og æg og kør massen glat.
Skrab siderne ned, tilsæt hvedemel og kvark og kør endnu en gang massen igennem.
Fordel massen i tærtebunden og smør den fladt ud.
Halver blommerne, fjern stenen og pres dem ned i man­delmassen med skæresiden opad.
Drys tærten med mandler i skiver og bag tærten i en 170ºC varm ovn i 30­-35 minutter.
Den er færdig, når man stikker en kniv­spids midt i tærten, uden at der hænger noget ved.
 
Vanilleis: Bring fløde, sukker, vaniljestang og -marv i kog i en gryde.
Pisk æggeblommerne godt igennern.
Hæld den kogen­de fløde, lidt ad gangen, på æggeblommerne under piskning.
Den burde være varm nok til at legere dem!
Køl cremen af og si den.
Kør cremen på ismaskinen.
Husk, at legeret is skiller, hvis den køres for længe!
 
Server tærten lun med mandelsirup og vaniljeis.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.884 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her