Logo

Grønsager ostegratinerede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønsager ostegratinerede

 

Denne opskrift er en klassiker i det danske folkekøkken. Hér på siden får du alle vores bedste opskrifter samlet ét sted.

(4 pers.)

 

# Ingredienser:

400 g kogte grønsager, fx blomkål, broccoli, gulerødder, porrer eller rosenkål

Ostesauce:

25 g smør

3 spsk hvedemel

2½ dl mælk eller grønsagsvand

1 dl piskefløde eller fløde 13 %

50 g revet, mild Danbo

½ tsk groft salt

hvid peber

1-2 æggeblommer

Gratinering:

50 g revet, mild Danbo

2 spsk rasp

25 g smør.

*

 

Fremgangsmåde: 

Smelt smørret, tilsæt melet og derefter mælk og fløde.

Lad saucen koge igennem 5-10 min.

Bland derefter revet ost i.

Smag til med salt og peber.

Lad saucen afkøle lidt og rør æggeblommerne i.

 

Læg grønsagerne i et ovnfast fad.

Hæld ostesaucen henover.

Fordel ost, rasp og smørklatter over.

Gratiner retten øverst i ovnen til den er gylden og gennemvarm.

Ovntemperatur 225 °C. Gratineringstid ca. 10 min.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.494 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her