
 
Denne opskrift er en klassiker i det danske folkekøkken. Hér
på siden får du alle vores bedste opskrifter samlet ét sted.
(4 pers.) 
 
# Ingredienser:
400 g kogte grønsager, fx blomkål, broccoli, gulerødder,
porrer eller rosenkål
Ostesauce: 
25 g smør
3 spsk hvedemel
2½ dl mælk eller grønsagsvand
1 dl piskefløde eller fløde 13 %
50 g revet, mild Danbo
½ tsk groft salt
hvid peber
1-2 æggeblommer
Gratinering: 
50 g revet, mild Danbo
2 spsk rasp
25 g smør. 
*
 
Fremgangsmåde: 
Smelt smørret, tilsæt melet og derefter mælk og fløde. 
Lad saucen koge igennem 5-10 min. 
Bland derefter revet ost i. 
Smag til med salt og peber. 
Lad saucen afkøle lidt og rør æggeblommerne i. 
 
Læg grønsagerne i et ovnfast fad. 
Hæld ostesaucen henover. 
Fordel ost, rasp og smørklatter over. 
Gratiner retten øverst i ovnen til den er gylden og
gennemvarm. 
Ovntemperatur 225 °C. Gratineringstid ca. 10 min.