
 
Frittata er en skøn italiensk version af en omelet, æggekage
eller quiche - find opskriften her.
Oftest er der mel i en kage – også en æggekage – det er der
ikke i en omelet. Frittata betyder både æggekage og omelet på italiensk.
Servering til 4 personer. 30 min.
 
# Ingredienser
12 æg
1 squash
1 løg
2 fedhvidløg
5 g oregano frisk
3 spsk olivenolie
200 g cherrytomater
1 rødløg 
1 håndfuld basilikum
50 g revet parmesan
*
Sådan gør du
1. Pisk æggene godt sammen med salt og peber.  
2. Skær squashen i brede skiver, snit løg og hvidløg fint.
Steg til det er gyldent i 2 spsk olie på en bred pande
sammen med oregano.  
3. Hæld æggemassen henover og lad det stege i ca. 5 min. ved
svag varme. 
Bages færdig i forvarmet ovn på 200 °C i ca. 10-15 min. 
4. Halvér tomater, snit løg fint og pluk basilikum i blade. 
5. Anret squash frittata med tomater, løg, basilikum og
revet parmesanost. 
 
Tips: Frittata kan laves i alle afskygninger med kartoffel,
squash, tomater og alverdens krydderurter, man kan også fint lave en stor
familie frittata i en bradepande.
 
Energi 2636 kJ /628 kcal. Protein 31 g. Fedt 54 g. Kulhydrat
6 g. Kostfibre 31 g