Logo

Grillet flanksteak og tarteletter med bær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillet flanksteak og tarteletter med bær

 

Både bøffer og pølser er klassikere på grillen, her er det en lidt overset udskæring, nemlig flanksteak, der vinder ved at blive krydret og marineret før stegning.

 

Grillet ølmarineret flanksteak med grillede grønsager

4 personer. Arbejdstid: 40 min. (+ optænding af grill) Marineringstid: 10-15 timer Stegetid/kogetid: ca. 30 min.

 

#

1-2 flanksteak, ca. 800 g i alt

 

Marinade:

1 lille grøn chili

1 spsk fintrevet ingefær

1 dl mørk øl, fx stout

1 dl koncentreret tomatpure

3 spsk dijonsennep

3 spsk brun farin

2 spsk groft salt

 

Grillede grønsager:

1 kg nye kartofler

1 lille blomkål

2 røde (snack)peberfrugter

 

Jævning:

1 dl mørk øl

2 spsk majsstivelse

olie til grillristen og grønsagerne

 

Tilbehør:

grøn salat

dild og bredbladet persille

*

 

Hak chilien fint, og bland den med alle ingredienserne til marinaden.

Læg kødet i en frysepose med marinaden, og sæt det i køleskab i 8-12 timer.

 

Tænd grillen.

Varmen er passende, når kullene er grå, og man kan holde hånden over risten i mindst 5 og højst 10 sekunder.

 

Skrub kartoflerne, og kog dem i 15-20 min.

Tag kødet op af marinaden (og gem den).

Brun kødet på den varme grillrist, smurt med olie.

Steg i 5-6 min. på hver side.

Lad kødet hvile i ca. 10 min.

 

Skær blomkål i skiver (med roden) og peberfrugter i store stykker uden kerner.

Vend grønsagerne i olie, læg dem på den varme oliesmurte grillrist, og steg, til de er tilpas møre.

Krydr med salt.

 

Kog marinaden igennem i en lille gryde.

Rør kold øl med majsstivelse, og pisk det i saucen.

Kog i ca. 4 min.

Er saucen for tyk, spædes med lidt vand.

Smag til med salt.

 

Skær flanksteaken i tynde skiver på tværs af fibrene; begynd fra den tykke ende.

Skær i en vinkel på ca. 45 °C i forhold til skærebrættet.

 

Server grillet flanksteak og grønsager med friskkogte kartofler, salat og sauce.

Drys med dild og persille.

 

Grillet flanksteak og tarteletter med bær

 

Tarteletter med vaniljeskum og bær

ca. 8 stk. Arbejdstid: 45 min. Hviletid: 45 min. Bage/kogetid: ca. 30 min.

 

Mørdej til tarteletter:

175 g hvedemel

100 g smør

2 spsk flormelis

1 lille æg

 

Fyld:

2½ dl piskefløde

korn af 1 vaniljestang

ca. 1 dl flormelis

100 g ribs

250 g jordbær

*

 

Smuldr mel, smør, og flormelis sammen i en skål, og saml dejen med sammenpisket æg.

Lad den hvile i køleskab i 30 min.

Rul dejen ud, og stik den ud i cirkler, der passer til tarteletforme eller en muffinpande.

Tryk dejen godt ud på siderne, og prik bundene med en gaffel.

Sæt formene i køleskab i ca. 15 min., så dejen er kold, når de skal bages.

Bag kagerne i ca. 15 min. ved 200 °C.

Skru ned, og bag videre i ca. 15 min. ved 175 °C.

Afkøl på bagerist.

 

Pisk fløde og vaniljekorn til skum, og smag til med flormelis.

Fyld vaniljeflødeskummet i tarteletterne lige før servering, og fordel ribs og jordbær på toppen.

 

TIPS: Du kan evt købe 8 færdigbagte dessert-tarteletter, men det er langtfra samme oplevelse)

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.394 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her