
Trækul:      Direkte      
Gas:           Direkte/middel varme 
Forberedelse: 30 minutter. Stegetid: 8 minutter
 
25 g friske basilikumblade 
25 g friske mynteblade 
2 dl let olivenolie 
1 æggeblomme 
1 tsk Dijonsennep 
salt og friskkværnet sort peber 
1 lime, fintrevet skal og saft 
2 spsk cremefraiche 
4 laksefileter med skind, hver på ca. 225 g 
olie til pensling 
 
A. Bring en grydefuld vand i kog og lad basilikum- og myntebladene ligge i vandet i 15 sekunder. 
Lad bladene dryppe godt af og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle. 
Kom dem i en foodprocessor sammen med olivenolie og blend dem grundigt. 
Lad det trække i 15 min. 
 
B. Pisk æggeblomme, sennep og godt med salt og peber sammen. 
Rør basilikum- og mynteolien i en lille bitte smule ad gangen, til al olien er rørt i, og blandingen er tyk og jævn. 
Pisk limesaft og -skal i blandingen og rør cremefraiche i til sidst. 
Stil cremen til afkøling. 

C. Pensl lakseskiverne med olie og grill dem direkte med skindet nedad over middel varme i 4 min. 
Pensl skiverne med lidt mere olie, vend dem og grill dem i 4 min. mere. 
Server laksen brandvarm med basilikum- og myntecremen til.