
 
Her er gode ideer
både til frokosten hjemme og til madpakken. Fra venstre: Tatar og kartofler på
rugbrød, brød med grillstegte grønsager, wraps med urter og skinke, sandwich
med æg og bacon,
 
Flutes med karryrejer
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 10min. Ikke fryseegnet. 4 personer. 
#
2 flutes (gerne
grove) 
1 porre eller løg 
1 fed hvidløg 
1 spsk olie 
2-3 tsk karry 
1 rød peberfrugt 
2 dl cremefraiche 
3-400 g frosne rejer
salt og peber 
*
 
Snit renset porre
eller løg fint og steg dem bløde i olie sammen med finthakket hvidløg.
Tilsæt karry og tern
af peberfrugt og steg under omrøring 5 min. 
Hæld det over i en
skål og lad det afkøle. 
Rør cremefraiche i
grønsagerne og tilsæt optøede, afdryppede rejer. 
Smag til med salt og
peber og server i halve, lune flutes. 
 
Sandwich med æg og bacon
Arbejdstid: 10min.
Stegetid: 5 min. Ikke fryseegnet. 4 personer. 
 
#
1 pakke bacon i
skiver, (150 g) 
8 skiver groft
sandwichbrød 
8 sprøde salatblade 
4 hårdkogte æg 
3-4 spsk dijonnaise
(se Tips) 
*
 
Steg baconskiverne
på en pande og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. 
Rist brødet let og
smør det med dijonnaise. 
Læg det sammen med
salatblade, æg i skiver og bacon. 
Tips: Udvid evt. med
tomatskiver. Dijonnaise er mayonnaise rørt med Dijonsennep - kan købes færdigt.
 

Fra venstre: wraps
med urter og flutes med karryrejer og bagel med spinat og røget laks. 
 
Wrap med skinke og urtesalat
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 2 min. Ikke fryseegnet. 4 personer. 
#
2 gulerødder 
1 porre 
¼ knoldselleri 
100 g mayonnaise 
2 tsk dijonsennep 
1 spsk citronsaft 
4 tortillas 
4-8 skiver kogt
skinke 
salt og peber 
*
 
Rens/skræl
grønsagerne og skær dem i tynde strimler. 
Blancher dem i
kogende letsaltet vand. 
Kom dem straks i
iskoldt vand og lad dem dryppe af i en sigte. 
Rør mayonnaise med
sennep, citronsaft, salt og peber. 
Vend de afkølede
urter i sennepsmayonnaisen. 
Smør halvdelen på de
fire tortillas. 
Læg skinkeskiverne
på og smør resten af urtesalaten ovenpå. 
Rul sandwichene
sammen. 
Tips: Brug evt. 100
g dijonnaise til salaten i stedet for mayonnaise, sennep og citronsaft. 
 
Tatar og kartofler på rugbrød
Arbejdstid: 15 min.
Ikke fryseegnet. 4 personer. 
#
400 g friskhakket
oksekød 3-6% fedt 
1 lille fed hvidløg
(kan udelades) 
4 skiver groft
rugbrød 
4-6 kogte
aspargeskartofler 
1½ dl cremefraiche 
1 lille rødløg 
1 syltet agurk 
2 tsk saltede kapers
1 bdt purløg 
salt og peber 
*
 
Rør kødet sammen med
knust hvidløg (kan udelades), salt og peber. 
Fordel det på fire
stykker rugbrød. Skær kartoflerne i skiver og læg dem på kødet. 
Rør cremefraiche
samen med finthakket rødløg, syltet agurk, kapers og fintsnittet purløg. 
Smag til med
friskkværnet sort peber og fordel det over kartoflerne. 
Tips: Man kan også
røre de hakkede ingredienser i kødet sammen med et bæger pasteuriserede
æggeblommer til rørt tatar: Eller man kan vende kartoffelskiverne i dressingen
og servere som kartoffelsalat. 
 
Bagel med laks og spinat
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 5-10 min. Ikke fryseegnet. 4 personer. 
#
4 bagels 
250 g frisk spinat 
1 fed hvidløg 
2 dl piskefløde 
250 g røget laks i
skiver 
salt og peber 
*
Pluk evt. grove
stilke af spinaten og skyl den grundigt i flere hold koldt vand. 
Slyng spinatbladene
fri for vand. 
Kom fløde og det
hele, pillede hvidløgsfed i en sauterpande og giv det et opkog. 
Krydr med salt og
peber og lad fløden simre 5 min. 
Tag hvidløgsfeddet op
og vend spinaten i fløden. 
Lad det simre til
spinaten akkurat falder sammen og smag til med salt og peber. 
Lun de fire bagels i
ovnen eller på en brødrister og flæk dem med en skarp kniv. 
Anret med den
flødestuvede spinat og røget laks. 
Server straks. 
Tips: Brug evt.
færdigkøbt stuvet spinat som en nem genvej. 
 
Brød med grillstegte grønsager og mozzarella
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 20 min. Ikke fryseegnet. 4 personer. 
#
1-2 squash 
1 aubergine 
1 rød peberfrugt 
2 spsk olie 
1 fed hvidløg 
4 store skiver
italiensk brød 
2-3 spsk tomatpesto
eller 50 g soltørrede tomater i olie 
100 g italiensk
mozzarella 
frisk basilikum 
salt og peber 
*
Rens grønsagerne og
skær dem i store skiver. 
Pensl dem med olie
(evt. rørt med knust hvidløg) og steg dem på en grillpande eller under grillen
i ovnen ca. 5 min. på hver side. 
Krydr dem med salt
og peber. 
Rist brødet let og
smør det med tomatpesto eller soltørrede tomater i olie blendet til mos. 
Læg de varme
grønsager på brødet og slut af med tynde skiver mozzarella, knust sort peber og
frisk basilikum. 
TIPS: Du kan evt.
gratinere de færdige brød under grillen i ovnen, så osten smelter. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin