og provencekartofler, som er bagt med citron og oregano.
Kartoflerne er især gode til lammekød, men også til en god (hakke)bøf, kotelet,
kylling eller et stykke stegt fisk.
Arbejdstid: 20 min. Marinering 1 time. Stege/bagetid: 25
min. 2 personer. Er du alene så halver portionen..
#
6 lammekoteletter
1 spsk olivenolie
1 stilk frisk rosmarin
salt og peber
Provencekartofler:
500 g nye kartofler
1 økologisk citron
1 spsk olie
1 spsk friskhakket oregano (eller 1 tsk tørret)
salt og peber
*
VEND koteletterne sammen med olie, finthakket rosmarin, salt
og peber og lad dem trække 1 time.
TÆND ovnen på 225 °C.
Skrub kartoflerne rene og skær dem evt. i halve.
Vask citronen, riv skallen fint og sæt det til side.
Pres saften.
VEND kartoflerne med 1 spsk citronsaft, olie, oregano, salt
og peber og bred dem ud på en bageplade med bagepapir.
Sæt dem i ovnen i ca. 25 min. vend rundt i dem et par gange
undervejs.
Vend citronskal og evt. lidt frisk oregano i kartoflerne,
når de er gyldne og møre.
VARM en grill eller grillpande godt op og steg koteletterne
på grillen ca. 3 min. på hver side.
Læg dem på et fad og dæk dem løst med alufolie.
Lad dem trække 5 min. og server med provencekartofler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin