Logo

Spidskålssalat med ærter og mild dressing og fynsk håndmad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spidskålssalat med ærter og mild dressing og fynsk håndmad

 

Rygeost er en fynsk specialitet, som smager skønt især om sommeren. Brug den både på rugbrød og til en skøn salatdressing.

 

Spidskålssalat med ærter og mild rygeostdressing

4 personer. Arbejdstid: 20 min.

 

#

1 lille spidskålshoved

4 forårsløg

4 tomater

250 g friskbælgede ærter

3-4 stilke bredbladet persille

 

Rygeostdressing:

100 g rygeost

½ dl mælk eller fløde 9%

salt og friskkværnet peber

*

 

Skær stokken fra spidskålen, og snit kålen fint.

Bland spidskål med fintsnittede forårsløg. tomatstykker, friskbælgede ærter og persilleblade.

Smag salaten til med salt.

 

Rør rygeosten med mælk til passende konsistens, og smag til med salt og peber.

Dryp den over salaten.

 

TIPS: Rygeostdressingen er også god til nykogte kartofler eller dampede grønsager.

 

Fynsk håndmad

4 personer. Arbejdstid: 15 min.

 

#

1 bundt radiser

½ agurk

4 skiver rugbrød

15 g smør

salt og sukker

ca. 150 g rygeost

karse

*

 

Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver.

Vask agurken, og skær den i tynde skiver.

 

Rist rugbrødskiverne på en pande med smør, og drys brødet med lidt salt og sukker.

Læg en tyk skive rygeost på hvert stykke rugbrød.

Vend radiser og agurk sammen med friskklippet karse, og læg det på toppen.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.754 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her