Logo

Speltflutes med nødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3 stk

15 g gær
2 ½ dl kærnemælk
½ dl varmt vand
50 g finthakkede valnøddekerner
½ dl nøddeolie eller koldpresset rapsolie
1 ½ tsk salt
ca. 450 g sigtet spelthvedemel

Gæren smuldres i skålen. Bland kærnemælk og vand.

Hæld det over gæren og rør den glat.

Tilsæt nødder, olie, salt og det meste af melet.

Ælt dejen grundigt og længe.

Tilsæt mere hvedemel, til dejen lige slipper skålen, men stadig er temmelig blød.

Lad dejen hæve i skålen tildækket og lunt til dobbelt størrelse ca. 2 timer.
Ælt dejen let igennem og del den i 3 lige store stykker.

Form dem til flûtes med melpudrede hænder og læg dem på plade med bagepapir.

Efterhæver til dobbelt størrelse, tildækket og lunt, ca. 1 time.

Ridses med en skarp kniv og sprayes med vand, lige inden de skal i ovnen. Sættes på midterste rille i en 225º forvarmet ovn ca. 20 min.

Afkøles på en rist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.962 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her