
75 g mørk chokolade med højt kakaoindhold 
2,5 dl piskefløde 
revet skal fra ½ appelsin 
2 æg 
3 spsk sukker 
Nøddekaramel:
1 dl sukker 
1 spsk citronsaft 
30 g hasselnødder 
Tilbehør: frisk frugt eller bær 
 
Smør små portionsskåle eller små kaffekopper (evt. espressokopper) med smør. 
Kom chokolade, fløde og appelsinskal i en gryde, og varm det op. 
Rør jævnligt i det, til chokoladen er helt smeltet. Lad det køle af. 
Del æggene i blomme og hvide. 
Pisk æggeblommerne i chokolademassen. 
Pisk hviderne næsten stive. 
Tilsæt sukkeret, pisk hviderne blanke, og vend dem i chokoladen. 
Hæld massen i kopperne, og kom dem i en gryde med vand i bunden (vand til ca. halvt op på koppernes side). 
Læg låg på gryden, og lad dem stå 15-20 minutter over svag varme. 
 
Kom sukker og citronsaft på en pande eller i en gryde. 
Smelt sukkeret langsomt uden omrøring. 
Tilsæt hakkede nødder, og fjern panden fra varmen. 
Dryp nøddekaramellen over. 
Server desserten med friske bær. 
 
