Logo

Chokolade-mums med nøddekaramel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokolade-mums med nøddekaramel

75 g mørk chokolade med højt kakaoindhold

2,5 dl piskefløde

revet skal fra ½ appelsin

2 æg

3 spsk sukker

Nøddekaramel:

1 dl sukker

1 spsk citronsaft

30 g hasselnødder

Tilbehør: frisk frugt eller bær

 

Smør små portionsskåle eller små kaffekopper (evt. espressokopper) med smør.

Kom chokolade, fløde og appelsinskal i en gryde, og varm det op.

Rør jævnligt i det, til chokoladen er helt smeltet. Lad det køle af.

Del æggene i blomme og hvide.

Pisk æggeblommerne i chokolademassen.

Pisk hviderne næsten stive.

Tilsæt sukkeret, pisk hviderne blanke, og vend dem i chokoladen.

Hæld massen i kopperne, og kom dem i en gryde med vand i bunden (vand til ca. halvt op på koppernes side).

Læg låg på gryden, og lad dem stå 15-20 minutter over svag varme.

 

Kom sukker og citronsaft på en pande eller i en gryde.

Smelt sukkeret langsomt uden omrøring.

Tilsæt hakkede nødder, og fjern panden fra varmen.

Dryp nøddekaramellen over.

Server desserten med friske bær.

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.067 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her