600 g  afpudset nakkefilet i strimler 
salt og peber 
1 spsk  olie 
2 løg 
3–4 fed hvidløg 
1 rød chili 
½ vaniljestang 
1 stykke hel kanel 
2 laurbærblade 
1 brev safran 01 g  eller 1 tsk  gurkemeje
2 dl  vand 
2 ubehandlede appelsiner 
hakket frisk koriander
  
Krydr kødet med salt og peber, og brun det i en gryde i olien
Skær løgene i strimler, og svits dem i gryden med kødet
Pil hvidløgene og hak dem
Hak chilien – fjern eventuelt frøene først, de er stærkest
Kom hvidløg og chili i gryden sammen med krydderier og vand
Skær appelsinerne i både, fjern eventuelt kerner, og skær bådene med skræl i små stykker
(hvis appelsinerne har tyk skræl med en kraftig hvid hinde, så skæl dem først, ellers kan det give en bitter smag)
Kom appelsinerne i gryden, og bring det hele i kog
Læg låg på, og lad retten simre i cirka en 1 ½ - 2 timer til det hele er meget mørt.
Server retten med ris og drys med koriander eller persille.