
Minestrone
2 kartofler 
2 gulerødder 
¼ selleri 
1 porre 
¼ blomkål 
1 peberfrugt 
3 spsk smør eller margarine 
4-5 bouillonterninger 
300 g bælgede ærter 
4 spsk små nudler 
2 spsk koncentreret tomatpuré 
50 g spæk 
1 fed hvidløg 
2 spsk klippet persille 
Tilbehør: flute 
*
Riv kartoflerne, gulerødder, selleri, porre, blomkål og peberfrugt groft eller skær det ud i meget små stykker. 
Svits det i fedtstoffet og tilsæt i 1½ l kogende vand og 4-5 bouillonterninger. 
Lad det koge sagte under låg i 10 minutter. 
Tilsæt ærter, nudler og tomatpuré og lad suppen koge videre i endnu 10-15 minutter.
Skrab spækket ligesom til tatar og bland det med knust hvidløg. 
Kom det på suppen i serveringsøjeblikket og drys med persille. 
Server flute til. 
 

Ostesandwich
1 spsk Danablu 
1 spsk smør 
2 spsk kvark 
2 spsk reven ræddike eller radiser 
4 skiver sandwichbrød eller formfranskbrød 
smør eller margarine 
salatblade 
*
Rør Danablu, smør og kvark sammen og tilsæt ræddike eller radiser. 
Bred det mellem de afskorpede brødskiver og grill dem eller rist dem hurtigt i fedtstof på en meget varm pande. 
Server dem straks på salatblade.