200 g tofu 
½ usprøjtet citron 
1 bundt  frisk timian 
1 fed hvidløg 
4 mellemstore  courgetter 
400 g tomater 
100 g cremefraiche 
salt 
hvid peber friskkværnet 
1 drys muskat friskrevet 
50 g gorgonzola 
50 g champignon 
1 bundt  persille 
1 bundt  forårsløg 
1 spsk   solsikkefrø 
20 g smør 
Tofuen dryppes af og smuldres. 
Et stykke citronskal hakkes fint, og citronen presses. 
Timian skylles, slynges tør, og bladene ribbes af stilkene. Hvidløgsfeddet presses.
Tofu, citronskal, citronsaft, timian og hvidløg blandes 
Courgetterne skylles, enderne skæres af, og courgetterne skæres i 
halve på langs. 
Frugtkøddet skrabes ud med en teske og hakkes fint. 
Tomaterne flåes og skæres i små terninger.
Tomater, courgetkød og cremefraiche blandes. 
Smages til med salt, peber og muskat. 
Farsen lægges i et ret stort ovnfast fad. 
Der skal være plads til courgetterne.
Gorgonzolaen skæres i små terninger. 
Svampene gøres i stand, skylles evt. hurtigt under koldt vand og skæres i små terninger. 
Persillen skylles og hakkes. 
Forårsløgene gøres i stand, skylles og skæres i tynde ringe (også det lysegrønne).
Tofu blandes med gorgonzola, svampe, persille, forårsløg og 
solsikkefrø, og farsen smages til med salt og peber.
Courgetterne fyldes med tofu-fars og lægges på tomatsaucen. 
Smørklatter fordeles over.
Fadet sættes midt i en kold ovn. Den indstilles til 200°C, og 
courgetterne bager ca. 40 minutter, indtil overfladen er gyldenbrun.
Variationer:
Også bøftomater eller store  champignonhoveder kan fyldes på samme 
måde. Når man bruger tomater, skal saucen tilberedes af cremefraiche 
og rigeligt med hakkede krydderurter.