Dej:  
4 æg 
2 dl  sukker 
1 dl  hvedemel 
½ dl  kartoffelmel 
1 tsk  bagepulver 
  
Fyld:  
150 g  smør 
3 dl  flormelis 
2 æggeblommer 
4 spsk  cacao 
 evt. 4 spsk appelsinmarmelade 
  
Pynt:  
100 g  god mørk chokolade 
2 spsk  smør 
1 lille klase grønne vindruer 
 forskelligt sukkerpynt 
Pisk æg og sukker luftigt og hvidt. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Rør godt rundt. Vælg en rund form med lige kanter, 22 -24 cm. Klip et stykke bagepapir til så det dækker bunden og smør det. Læg papiret i bunden, men smør ikke formens sider. Hæld dejen i formen og bag den ved 200° i ca. 30 min. Lad den køle af i formen. Skær dejen løs rundt i kanten, vend den ud og træk papiret af. Rør flormelis og smør sammen, gerne med en elpisker. Tilsæt æggehvider, cacao og evt. appelsinmarmelade. Rør det jævnt og fint. Del kagen i 3 bunde. Bred halvdelen af chokoladecremen ud på den underste bund, læg den mellemste bund over og bred resten af chokoladecremen over denne, læg den sidste bund øverst. Smelt chokolade og smør over et vandbad, rør det sammen og bred chokoladen ud over hele tærten. Pynt med hele eller halve vindruer og evt. lidt sukkerpynt. Lad tærten stå koldt et par timer.