Logo

Matjessild

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Matjessild
Matjessild er særlig fede sild, der er lagesaltet og tilsat krydderier og sukker. Det er under saltningen, at de får den fine smag og rødlige farve. Benævnelsen kommer fra det hollandske "maatjes-haring", der er dannet af ordet "maagd" = pige, "jomfru". Det er ung, ikke kønsmoden sild, jomfrusild, flommesild. Matjessild fås hovedsageligt i fileter, der i sig selv er velsmagende og ikke skal udvandes.

Matjesfileterne skæres i stykker på skrå og anrettes på et fad. Lige inden serveringen smeltes 50 g smør, der hældes over fileterne, som derefter pyntes med løgringe. Rå æggeblomme og varme nye kartofler drysset med dild, samt kapers, serveres til. Eventuelt hakket persille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (15 stemmer)
Siden er blevet set 9.182 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
82617-11-2013 18:12:18 jack thuesen
Tak for henvisningen om matjes. Jeg har i mange år li'som anet at 'matjes' ikke bare var matjes. Det er en stor skam, at vi ikke kan smage den ægte vare her i landet
82712-11-2013 10:15:16 Kenneth Sørensen
Her kan I læse om de 'hollandske' matjes, som i årtier har været tilvirket langs den norske vestkyst og næsten udelukkende ekporteret til...Holland. Men nu er de begyndt at sælges i Norge også. http://www.matjes.no/forside.htm
82831-10-2013 11:29:40 Erik Hestbek
Jeg er enig i at man deaværre skal til Tyskland eller Holland hvis man vil opleve hvor velsmagende "Jomfrusild" kan! være. Ingen markedsplads er uden en rundstykke med matjes. Uhm!! forunderligt nok landes produceres de fleste vistnok i Nordjylland!!!
82925-08-2013 14:41:22 Jesper mejer Christensen
Jeg vil også gerne have opskriften på modningen af matjes sild. Dem man kan købe i de danske supermarkeder som er fremstillet i Sverige eller af lykkeberg, smager jo helt forfærdeligt... Intet med rigtig matjes sild at gøre...

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her