5 dl  vand 
25 g  gær 
2 tsk  salt 
7 dl  durumhvedemel 
4 dl  hvedemel 
Hæld håndvarmt vand i en skål.  
Smuldr gæren ned i og rør rundt til den er op- løst. 
Tilsæt salt, durumhvedemel og 3 dl af hvedemelet og arbejd dejen kraftigt igennem. 
Tilsæt evt mere hvedemel, hvis det behøves. 
Drys lidt hvedemel over dejen og lad hæve til dobbelt størrelse i ca 40 min. Tag dejen op og læg den på et melet bord og ælt den smidig.  
Del dejen i to dele og form hver del til et brød. 
Læg dem på en smurt plade og lad dem efterhæve under et klæde i ca 20 min. 
Pensl brødene med vand og bag dem ved 275°C på nederste rille i ca 20 
min. 
Hvis du vil have en blød skorpe, kan du pensle brødene med lidt 
vand efter bagning.