Logo

Fjordrejebisque med brosmesoufflé, fjordrejer og asparges

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer.)
 
Fjordrejebisque:
1 kg fjordrejer
5 cl cognac
1 l. Riesling
2 gulerødder
2 skalotteløg
1 parre
1 fed hvidløg
2 modne tomater
3 spsk tomatpure
1 dl jomfruolivenolie
25 g klaret smør
3 spsk cremefraiche 38%
Saft af ½ citron
2 laurbærblade
10 karianderfrø
5 enebærfrø
15 sorte peberkorn
1 lille bdt dild/timian/persille
1 knsp. cayennepeber eller Piment d'Espelette
1 l. fiskefond eller vand
½ l. piskefløde
Havsalt (Maldon)
 
Brosmesoufflé:
200 g brasmefilet
1 æggehvide
1 knps. havsalt og hvid peber
1 dl fløde
 
Tilbehør:
8 flotte grønne asparges
4 flotte dildtoppe
 
Fjordrejebisque: Pil og gem 40 af de største fjordrejer.
Svits resten af fjardrejerne med skallerne i olivenolie og smør 2-3 minutter.
Tilsæt Cognac og flamber.
Kom grønsagerne i gryden sammen med krydderurter og krydderier (minus salt),
Svits lidt. Tilsæt tomatpure. Svits og rør godt 2 min.
Tilsæt fiskefand eller vand, lad bisquen reducere til det halve.
Si bisquen i en etaminesi ag pres godt på rejerne med en træske.
Tilsæt ½ l. piskefløde.
Varm bisquen igennem igen til en cremet konsistens.
Smag til med salt, cayennepeber og citronsaft.
Før ser­vering tilsættes 2-3 spsk cremefraiche 38%.
Given tur med en stavblender lige før servering.
 
Brosmesouffle: Kør brasmefilet i små stykker på en blender med salt og peber i 2-3 minutter.
Tilsæt ægge­hvide og kør videre 1 minut.
Tilsæt fløde og kør yderli­gere 30-45 sekunder.
Fyld soufflefarsen halvt op i 4 små, smurte ringforme, dæk med film og stil på køl.
Forvarm ovnen til 180ºC.
 
Tilbehør: Kog asparges i saltet vand med 1 spsk oliven­olie i 2 minutter. Damp fjordrejerne i klaret smør 1 minut og bag souffleerne i ovnen i 4-5 minutter.
 
Anretning: Sæt souffleerne midt på en dyb tallerken sammen med fjord rejerne. læg asparges og en dildtop på og hæld bisquen omkring.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.627 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her