Logo

Grundlovskage i rødt og hvidt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grundlovskage i rødt og hvidt

 

Sæt en prikket kage på bordet til grundlovsfesten. Den er fyldt med tre slags mousse: jordbær, vanilje og rabarber. Kagen kan også lægges sammen som en lagkage med almindelige lagkagebunde.

Arbejdstid: 1½ time. Koge/bagetid: 25 min. Køletid: 6 timer. Ikke fryse-egnet

(1 kage til ca. 12 personer.)

 

#

Rød dej:

25 g blødt smør

3 spsk sukker

1 spsk æggehvide

3 spsk hvedemel

rød frugtfarve

 

Lys dej:

4 æg

125 g sukker

125 g hvedemel

½ tsk bagepulver

50 g smeltet smør

 

Rabarber- og jordbærmousse:

3+3 blade husblas

250 g rabarber (små stykker)

+ 250 g jordbær

75 + 75 g sukker

½ + ½ dl vand

1 + 1 dl piskefløde

 

Vaniljemousse:

3 blade husblas

1 stang vanilje

3 spsk sukker

¼ l kaffefløde

2 æg

3 spsk sukker

1 dl piskefløde

 

Pynt:

friske jordbær

mynte eller citronmelisse

*

 

Tænd ovnen på 200 °C.

Rør den røde dej sammen og tilsæt farve, så den er lyserød eller rød:

Fyld dejen i en lille sprøjte-pose og sæt små toppe på en bageplade med bagepapir (30x40 cm).

Pisk æg og sukker til den lyse dej til en tyk og luftig creme (8-10 min.) med en håndmikser.

Sigt mel og bagepulver sammen og vend det i dejen a 2 omgange.

Vend smeltet smør i dejen og bred den forsigtigt over de røde toppe.

Bag kagebunden 10-15 min. til overfladen er gylden, og dejen er gennembagt.

 

Vend kagen ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir.

Træk forsigtigt bagepapiret af og skær den ud i en cirkel på 20 cm i diameter og 3 baner ca. 8 cm brede.

Læg banerne langs inderkanten af en springform (22 cm) med prikkerne ud mod formens kant skær dem til, så de passer.

Læg cirklen i bunden med prikkerne nedad.

 

Rabarbermousse: Ud blød 3 blade husblas i koldt vand.

Kog rabarber med sukker og vand ca. 5 min. og pres mosen gennem en sigte.

Knug vandet af husblassen, smelt den i den varme rabarberpuré og lad det køle af.

Pisk 1 dl fløde til skum og vend den i rabarberpureen.

Fyld moussen i kageformen og stil den i køleskabet.

 

Vaniljemousse: Ud blød husblassen i koldt vand.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Kom dem i en gryde med vaniljestang, sukker og kaffefløde og kog det igennem et par min.

Pisk æggene godt sammen med sukker og pisk den varme vaniljefløde i.

Hæld det tilbage i gryden og pisk det over varmen til det tykner det må ikke koge.

Tag gryden af varmen og tilsæt knuget husblas.

Si cremen over i den skål og lad den afkøle.

Pisk fløden til skum og vend den i vaniljecremen.

Fordel den over den stivnede rabarbercreme og stil den i køleskabet.

 

Jordbærmousse: Udblød de sidste 3 blade husblas i koldt vand.

Kog en lage af sukker og vand.

Blend de rensede jordbær med sukkerlagen og smelt husblassen i pureen.

Pisk det sidste fløde til skum og vend det i den afkølede jordbærpuré.

Fordel den over den stivnede vaniljemousse og stil den i køleskabet min. 3 timer.

 

Tag kagen ud af formen og pynt med friske jordbær og lidt mynte eller citronmelisse.

 

TIPS: Du kan også overtrække kagen med et tyndt lag jordbærgelé.

Brug opskriften som til jordbærmousse uden piskefløde.

Si og mål pureen og beregn 1½ blad husblas pr. dl puré.

 

Grundlovskage i rødt og hvidt

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.848 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her