Logo

Løgsuppe fransk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Løgsuppe fransk

 

En fransk klassiker som denne, med kraftig løgsmag og en sprød overflade med ost, er altid et populært indslag på middagsbordet. Superbilligt.

• Løg indeholder mineraler og vitaminer.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Fransk løgsuppe:

300 g løg

30 g smør eller margarine

1 spsk hvedemel

1 l oksebouillon

salt og peber

8 tynde skiver franskbrød eller baguette

100 g reven stærk ost (45+)

*

 

Fremgangsmåde:

1 Pil løgene og skær dem i fine ringe eller striml dem i foodprocessoren.

 

2 Smelt fedtstoffet i en stor suppegryde, læg løgene i og steg dem til de er blanke.

Løgene skal ikke blive brune.

 

3 Drys melet over og rør det godt sammen.

Spæd med bouillon og lad det koge ca. 15 min.

Smag tilmed salt og peber.

Sæt ovnen på 225 °C.

 

4 Rist brødskiverne i ovnen eller på brødristeren.

Hæld suppen op i fire ovnfaste portionsskåle.

Læg to brødskiver øverst i hver skål, drys ost over og gratiner midt i ovnen ca. 5 min. til osten er gylden.

Server straks.

 

Tips & råd

 

 Løgsuppe fransk

Hæld bouillon i lidt ad gangen under omrøring, så der ikke dannes klumper af melet.

Suppen bliver lidt mere luksus-præget og får en meget fornem smag, hvis du erstatter 1 dl af bouillonen med hvidvin.

Du skal ikke bruge en større mængde vin, for da vil vinsmagen blive for dominerende.

Hvis du ikke har portionsskåle, kan du udmærket gratinere suppen i en stor ovnfast skål.

 

VARIATION

Du kan anvende oste i stil med gruyere, gouda eller en vellagret Danbo.

Det vigtige er at de smelter let og har en kraftig smag.

 

PR. PORTION: Kalorier 271 = Kilojoule 1129

Kulhydrat 24 g Protein 12 g Fedt 14 g (46%) Fibre 2 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.270 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her