Sarma er en ret med surkål, der stammer fra Balkan. Retten laves ofte ved festlige lejligheder, men kan naturligvis også bruges som let og hurtig aftensmad for hele familien. 
#
1 ds/glas surkål (færdigkøbt)
500 gram hakket oksekød
2 spsk  ris
salt og peber
1 spsk  vegeta krydderi
olie
2 spsk  hvedemel
1 ds  hakkede tomater
*
Bland hakket oksekød godt sammen med ris.
Tilsæt salt, peber, Vegeta og lidt vand.
Tag et af bladene fra surkålen, fyld det og rul sammen.
Luk surkålen ind i siderne. 
Varm lidt olie i en gryde og tilsæt hvedemel. 
Når melet begynder at få lidt farve, tilsættes de hakkede tomater.
Rør sammen. 
Sæt de fyldte surkål helt tæt i gryden.
De skal koge ved svag varme i 1,5 time under låg.