Logo

Græskarsuppe med grillstegte krebsehaler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

For nogle er det blevet en tradition at invitere til græskarfest om efteråret og stille en  stor skål suppe på bordet. Opskriften kan varieres på mange måder, så selvom man inviterer de samme venner igen, vil de alligevel mærke, at der er noget nyt.
Græskarsuppen er fyldig og fuld af smag med både kokosmælk og fløde i. Den har fået lidt mager kvark blandet med fløde og sirup på toppen, og det giver den virkelig et pift.
 
Grillstegte krebsehaler
200 g krebsehaler uden skal
½ hakket chili
salt og friskkværnet peber
2 spsk olivenolie
 
Græskarsuppe:
1 hakket salatløg
3 hakkede fed hvidløg
2 spsk revet, frisk ingefær
1-2 hakkede, mellemstærke, røde chilier
1 kanelstang
6 hele nelliker
olivenolie
4 gulerødder i mindre stykker
1 ¼ kg græskarkød i tern
5 dl vand + en bouillonterning
4 dl kokosmælk
1 dl fløde
saft af 1 lime
hvidvin
salt og friskkværnet peber
Servering:
flødeskum af 1 dl piskefløde blandet med 1 dl mager kvark
sirup og friske krydderurter
 
Bland alle ingredienserne til krebsehalerne sammen og lad dem marinere, mens du laver suppen.
Brun løg og krydderier i olie.
Kom gulerød­der og græskar i og svits i 5 minutter.
Tilsæt vand og bouillonterning og lad det koge i 1 kvarter.
Lad suppen køle af; fjern kanelstang og nelliker og blend den i flere omgange.
Hæld kokosmælk, fløde og limesaft i.
Kog op og smag til.
Tilsæt gerne lidt hvidvin.
Sæt krebsehalerne på spid og grillsteg dem.
Hæld suppen op i skåle, læg en klat af fløde­kvark blandingen i og dryp sirup over.
Læg krebsehalerne på og pynt med friske urter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.539 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her