10 ferske sildefilter
2 persillerødder delt i kvarte og dernæst i tynde skiver
1 gulerod delt i kvarte og dernæst i tynde skiver
2 porrer eller løg i tynde skiver
10 svesker uden sten delt i halve
2 letknuste laurbærblade
2 kviste timian
3 nelliker
10 letknuste sorte peberkorn
2 ½ dl  hvidvin eller tør vermouth
2 ½ dl  vineddike
Drys sildefileterne med 3 spsk salt og lad dem trække i køleskabet i 6 timer. 
Tænd ovnen på 180°. Lad sildene dryppe godt af. 
Bland grønsager, svesker og krydderier i en skål med 2 tsk salt. 
Læg et lag af blandingen i et ovnfast fad. 
Læg grønsagsblanding på kødsiden af sildefileterne og fold dem fra hoved mod hale. 
Læg dem taglagt i det ovnfaste fad. 
Hæld vin og eddike ved og dæk fadet med folie. 
Sæt fadet i ovnen i ca. 40 min. eller til grønsagerne er møre. 
Lad sildene køle helt af inden de serveres.