
 
Overrask gæsterne med denne indonesiske specialitet, som kan
varieres i det uendelige • Kylling og rejer er lige på vitaminer og mineraler •
Ris, især rå ris, er rige på fibre. 
Forberedelse 15 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Nasi Goreng: 
3 dl langkornede ris 
1 løg 
1 fed hvidløg 
1 rød og 1 grøn peberfrugt 
400 g kyllingebryst uden skind og ben 
100 g bønnespirer 
2 spsk olie 
salt 
1 knivspids sambal oelek 
1 spsk soya 
1 tsk karry 
½ tsk paprika 
½ tsk stødt koriander 
100 g pillede rejer 
2 bananer 
1 spsk smør 
*
 
Fremgangsmåde: 
1 Kog risene efter anvisningen på pakningen. Hold dem varme.
 
2 Pil løg og hvidløg og hak det fint. 
Striml peberfrugterne og skyl bønnespirerne godt. 
 
3 Opvarm olien på en pande eller i en wok. 
Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt og bønnespirer, og lad det
simre ca. 10 min. 
Tag grønsagerne op af panden/wokken, men hold dem varme. 
 
4 Skær kyllingebrystet i strimler, og steg dem i resten af
olien. 
Smag til med salt, sambal oelek, soya, karry, paprika og
koriander. 
Kom grønsagerne i igen sammen med risene og derefter
rejerne. 
Rør godt rundt. 
 
5 Pil bananerne, og skær dem i skiver. 
Steg dem i smør ved middelvarme, og vend dem forsigtigt i
retten, uden at de går itu. 
Server straks. 
 
Tips & råd
 
Det traditionelle tilbehør til Nasi Goreng er strimlet
omelet. 
Bland 2 spsk hvedemel, salt, 4 spsk mælk og 1 æg. 
Bag til en tynd omelet, og skær i strimler, som du ser på
billedet. 
 
Server gerne med ristede løgringe. Pil 2 løg, og skær dem i
ringe. 
Dyp dem i 1 spsk hvedemel, og steg i olie. Anret dem sammen
med retten. 
 
PR. PORTION: Kalorier 513 = Kilojoule 2157 
Kulhydrat 59 g Protein 33 g Fedt 14 g (24%) Fibre 3 g