Denne alt-i-et-ret er altid helt rigtig og ekstremt delikat.
Opskriften er nem at gange op, hvis der kommer mange gæster.
• Baconkrydderi giver meget smag, men kun lidt fedt • Kog
gerne grønsagerne i kartoflernes kogevand.
Forberedelse 35 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Alt-i-et-kylling
600 g kartofler
1-1 ½ kg kylling
2 spsk olie
1 tsk paprika
1 tsk tørret estragon
¼ tsk cayennepeber
½ tsk sort peber
salt
1 stort løg i tynde skiver
½ dl hakket persille
1 spsk baconkrydderi
2-3 spsk forårsløg i tynde skiver
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 200 °C.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Læg dem i en gryde og hæld vand på så det dækker.
Bring det i kog ved jævn varme og lad det koge i 10 min.
Lad kartoflerne dryppe godt af.
2 Skær kyllingen i otte dele.
Opvarm olien på en teflonpande.
Læg kyllingestykkerne på og brun dem i 10 min., vend
stykkerne undervejs.
Læg kyllingestykkerne i en 2-liters gryde og drys ½ tsk
paprika, ½ tsk tørret estragon, ¼ tsk sort peber og lidt salt over. Stil til
side.
3 Læg kartoflerne på panden og steg dem gyldne, ca. 5 min./side.
Læg kartofler og løg i gryden sammen med kyllingen. Bland
forsigtigt.
Drys resten af krydderierne over.
Drys persille og baconkrydderi øverst.
4 Dæk gryden med folie og stil den i ovnen til kyllingen er
gennemstegt, 25-30 min.
Garner med skivet forårsløg og server straks.
Tips & råd
Tør kartoflerne inden de steges i olien, så sprøjter det
ikke.
Tag skiverne op af vandet med en hulske og læg dem på et
dobbelt lag køkkenrulle.
Færdigblandet kyllingekrydderi kan også anvendes til denne
opskrift.
Kyllingekrydderi er en blanding af krydderier og urter, som
også passer fint til andet lyst kød, fx svinekød samt salater og brød
PR. PORTION: Energi: Kcal 475 = kJ 1995
Kulhydrat 30 g Protein 28 g Fedt 27 g (51%) Fibre 2 g