Logo

Bradepandekage med marengs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne kage med maregns og frugt som pynt er flot og smager fantastisk. Prøv kagen som dessert med gæsterne, til søndagshyggen med familien eller bare til den søde tand. De vil alle elske den.

Dej:
250 g smør el. margarine
200 g sukker
4 æggeblommer
2 dl mælk
150 g hvedemel
3 strøgne tsk bagepulver
 
Marengsdej:
4 æggehvider
300 g sukker
2 tsk vaniljesukker
100 g hasselnødder (kan undlades)
 
Fyld:
4 dl fløde
4 dl cremefraiche 18 %
 
Frugt:
jordbær og dåse ferskner eller hvad man synes

*
 
Smør og sukker piskes hvidt og skummende
Ægblommer tilsættes en ad gangen
Hvedemel og bagepulver blandes
Vendes i skiftevis med mælk
Smøres i en form/bradeplade 30x40 cm med kant
Æggehviderne piskes meget stive, sukker tilsættes samt vanilje
Marensdejen smøres på den ubagte dej og drysses evt. med nødder
Bages på nedereste rille 200ºC i 30 min.
Pyntes med flødecremen og frugter.
 
Tips: Læg evt. ekstra bagepapir i bunden, da den er slem til at blive sort i bunden (eller brug silicone bageunderlag under bagepapiret).

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.488 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her