
 
Det er festligt at
sætte en steg på bordet, for det er ikke hverdagsmad. Til en særlig middag
hører selvfølgelig en lækker dessert, og vi foreslår en frisk frugtsalat. 
 
Oksetyndsteg med bagte porrer og tomatsauce 
4-5 personer. Arbejdstid:
40 min. Stege-/kogetid: ca. 1 time. Kødet er fryseegnet 
 
#
750 g tyndsteg af
okse eller ungkvæg 
15 g smør 
1 spsk olie 
salt og friskkværnet
peber 
 
Bagte porrer: 
4-6 porrer 
2 spsk olie 
1 appelsin 
2 tsk timian 
2 dl bouillon eller
letsaltet vand 
 
Grov tomatsauce: 
1 dåse hele flåede
tomater 
1 stort løg 
2 fed hvidløg 
1 spsk olie 
2 tsk rødvinseddike
eller balsamico 
 
Tilbehør: 
1 hjertesalat frisk
basilikum 
*
 
Rids stegens fedtlag
i rudemønster. 
Brun stegen på en
varm pande med smør og olie, og krydr med salt og peber. 
Læg kødet i et
ovnfast fad, og sæt det i ovnen. 
Tænd på 150 °C
varmluft, og steg i ca. 45 min., til kernetemperaturen (målt med
stegetermometer) er 55-62 °C for rosa, 62-68 °C for svagt rosa og 65-72 °C for
gennemstegt. 
Lad kødet hvile i
ca. 15 min. 
 
Rens porrerne, og
skær dem i lige store stykker, ca. 4-5 cm lange. 
Vend dem i olie. 
 
Læg tynde
appelsinskiver i bunden af et ovnfast fad. 
Læg porrerne ovenpå.
Krydr med timian, og hæld bouillon ved. 
Dæk fadet med låg
eller stanniol, og sæt det i ovnen sammen med stegen. 
Bag i 45-60 min.,
til porrerne er møre. 
 
Skær tomaterne i
terninger, og kasser lagen fra dåsen. 
Hak løg og hvidløg. 
Steg løg og hvidløg
klare i olie, og tilsæt tomater og stegesky fra bradepanden. 
Kog saucen i ca. 15
min. 
Smag til med eddike,
salt og peber. 
 
Skær kødet i tynde
skiver på tværs af kødfibrene. 
Server med bagte
porrer, grov tomatsauce, salatblade og basilikum 
 

 
Frugtsalat med skyr og honning
4 personer. Arbejdstid:
30 min. 
 
#
250 g blå og grønne
vindruer 
4 skiver frisk
ananas 
2 stk sharonfrugter
(også kaldet kaki) 
2 små bananer 
75 g pekan- eller
valnøddekerner 
250 g skyr naturel
eller kvark 
1 dl flydende
honning 
*
 
Skyl vindruerne,
skær dem i halve, og fjern evt. kernerne. 
Skær skrællen af
ananassen, og skær frugt kødet i små stykker. 
Vask sharonfrugterne,
skær evt. dækblade væk, og skær frugterne i små stykker. 
Skræl bananerne, og
skær dem i skiver. 
Bland alle frugterne
med pekannødder. 
Rør skyr med
honning, og server det til frugtsalaten. 
 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin