
 
Sød paprika, mørt kyllingekød, friske middelhavsurter og
krydrede oliven. Så godt er det spanske køkken. • Kyllingekød er magert og
tørrer let ud. I denne opskrift simrer kødet langsomt i væske som gør at det
bliver saftigt. 
Forberedelse 35 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Paprikakylling: 
1 kylling a ca. 1¼ kg 
1 kvist rosmarin 
3 fed hvidløg 
4 spsk olie 
salt 
1 spsk paprika 
1 nip cayennepeber 
2 røde peberfrugter 
100 g sorte oliven uden sten 
1 dl hønsebouillon 
2 kviste basilikum 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Del kyllingen i seks dele (lår, vinger og bryst), skyl
kødet i koldt vand. 
Tag rosmarinbladene af kvisten og pil hvidløgene. 
Hak rosmarin og hvidløg fint. 
 
2 Opvarm olien på en stor pande. 
Læg kyllingestykkerne på og brun dem på alle sider. 
Tilsæt rosmarin, hvidløg, salt, paprika og cayennepeber. 
Dæk til og lad stege ved svag varme i 15 min. 
 
3 Skyl og halver peberfrugterne. 
Fjern kerner og stilk. 
Del peberfrugterne på tværs i otte dele hver. 
Kom peberfrugt og oliven på panden. 
Hæld bouillonen på. 
Lad det simre ved svag varme yderligere 15 min. 
 
4 Tag basilikumbladene af kvistene og skær dem i strimler. 
Drys basilikummen over kyllingeretten lige inden
serveringen. 
 
Tips & råd
 

Safranris: bland 0,1 g safran med 1-2 spsk vand. 
Bring 250 g ris i kog i letsaltet vand. 
Tilsæt safran og lad risene koge færdigt ved svag varme. 
 

Tilsæt også 2 flåede tomater i både til gryden ca. 15 min. inden
kyllingen er færdig. 
Gryden får en herlig og frisk smag af tomaterne.
 
SERVERINGSFORSLAG: Server gerne safranris og en grøn salat
til paprikakyllingen. 
Retten smager også godt med lunt friskbagt brød til og et
glas spansk landvin. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 362 = kJ 1520 
Kulhydrat 4 g Protein 28 g Fedt 26 g (65%) Fibre 2 g