Logo

Kylling spansk med paprika

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling spansk med paprika

 

Sød paprika, mørt kyllingekød, friske middelhavsurter og krydrede oliven. Så godt er det spanske køkken. • Kyllingekød er magert og tørrer let ud. I denne opskrift simrer kødet langsomt i væske som gør at det bliver saftigt.

Forberedelse 35 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Paprikakylling:

1 kylling a ca. 1¼ kg

1 kvist rosmarin

3 fed hvidløg

4 spsk olie

salt

1 spsk paprika

1 nip cayennepeber

2 røde peberfrugter

100 g sorte oliven uden sten

1 dl hønsebouillon

2 kviste basilikum

 

* Fremgangsmåde:

1 Del kyllingen i seks dele (lår, vinger og bryst), skyl kødet i koldt vand.

Tag rosmarinbladene af kvisten og pil hvidløgene.

Hak rosmarin og hvidløg fint.

 

2 Opvarm olien på en stor pande.

Læg kyllingestykkerne på og brun dem på alle sider.

Tilsæt rosmarin, hvidløg, salt, paprika og cayennepeber.

Dæk til og lad stege ved svag varme i 15 min.

 

3 Skyl og halver peberfrugterne.

Fjern kerner og stilk.

Del peberfrugterne på tværs i otte dele hver.

Kom peberfrugt og oliven på panden.

Hæld bouillonen på.

Lad det simre ved svag varme yderligere 15 min.

 

4 Tag basilikumbladene af kvistene og skær dem i strimler.

Drys basilikummen over kyllingeretten lige inden serveringen.

 

Tips & råd

 

Kylling spansk med paprika

Safranris: bland 0,1 g safran med 1-2 spsk vand.

Bring 250 g ris i kog i letsaltet vand.

Tilsæt safran og lad risene koge færdigt ved svag varme.

 

Kylling spansk med paprika

Tilsæt også 2 flåede tomater i både til gryden ca. 15 min. inden kyllingen er færdig.

Gryden får en herlig og frisk smag af tomaterne.

 

SERVERINGSFORSLAG: Server gerne safranris og en grøn salat til paprikakyllingen.

Retten smager også godt med lunt friskbagt brød til og et glas spansk landvin.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 362 = kJ 1520

Kulhydrat 4 g Protein 28 g Fedt 26 g (65%) Fibre 2 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.071 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her