Logo

Tærte med tomat, fennikelfrø og frisk salvie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tærte med tomat, fennikelfrø og frisk salvie

Er det lykkedes salvien at overvintre i haven, er de første forårsblade perfekte til brug i denne tærte. Alternativt kan frisk salvie købes i velassorterede dagligvare­butikker.

 

Dej:

150 g blødt smør

3 dl hvedemel

1 æg

2 spsk tørret parmesan (parmesan i pulverform)

Fyld:

4 æg

2-3 dl sødmælk (eller letmælk/minimælk)

salt og peber

4 modne tomater

1-2 spsk fennikelfrø

salvieblade

 

Ælt alle ingredienser godt sammen til en dej.

Lad dejen hvile lidt i køleskabet, før du ruller den ud til en bund, der passer til din tærteform.

Pisk æggene, tilsæt mælken og smag til med lidt salt og peber.

Skær tomaterne i passende tykke skiver og fordel tomat­skiverne i tærtebunden.

Strø med fennikelfrø og læg salvieblade over tomatskiverne.

Tilsæt æggemassen.

Bag midt i ovnen ved i 30-40 minutter ved 190°C.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.439 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her