Logo

Bobotie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne ret kaldet bobotie stammer oprindeligt fra Sydafrika. Retten laves blandt andet med krydret med hakket oksekød med et overtræk af æg. Server retten som hovedret med ris og salat og flute.


1 kg hakket oksekød
2 store løg
300 g smør
rosiner og tørrede abrikoser
2 æg
2 dl citronsaft
1 spsk curry
1 spsk gurkemeje
2 tsk salt
3 skiver franskbrød (smuldret)
2 dl mælk
1 dl hvedemel
citron el. laurbærblade

Overtræk:
1 dl mælk
1 æg
1 tsk karry

*

Kødet brunes i 200 g smør, indtil kødet er løst. Løgene hakkes og svites til de er bløde uden at brune. Kød og løg blandes og der tilsættes rosiner og abrikoser efter behag. De øvrige ingredienser blandes grundigt i. Blandingen hældes i et smurt fad, der ikke må fyldes helt. Citron el. laurerbærbladene rulles og stikkes i dejen. Bages ved 180 g i 35 min. Overtrækket blandes og hældes over dejen, der bager endnu 10 min. til æggeblandingen er gennembagt.

Serveres med ris og salat evt. flûte.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (9 stemmer)
Siden er blevet set 24.466 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her