Logo

Perlehøne med jordskokkeflan, glaserede jordskokker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Perlehøne med jordskokkeflan, glaserede jordskokker


Perlehøne med jordskokkeflan, glaserede jordskokker og æbletortellini samt pommeau sky


# Ingredienser

2 perlehøns

200 g jord­skokker
2 dl piskefløde
2 dl Pommeau (Ape­ritif på æblemost og Calvados)
1 dl hvidvin
3 lange, franske skalotteløg
3 æg
50 g hvedemel
50 g durummel
2 Cox orange æbler
timian
olivenolie
lidt foie gras fedt
smør, salt, peber, citronsaft


* Tilberedning

Perlehøns: Udskær perlehønsene, så brystkødet stadig sidder på ben. 

Gem rygben og vinge til sky.
Grill brysterne let på skindsiden på en grillpan­de og 

steg dem færdige i ovnen ved 180 ºC i ca. 15 minutter (rosa).
 
Pommeau sky: Hak rygben og vinger i mindre stykker og brun det godt i en gryde i lidt olie. 

Hæld fedtet fra.
Sauter 1 hakket skalotteløg og æbleskræl + ­skrog, til løget er klart. 

(Æblekødet skal bruges til fyld i tortellini.)
Deglaser med Pommeau og hvidvin og reducer til det halve.
Dæk med vand og lad det hele småsimre 1 time.
Passer gennem en fintmasket si og reducer yderligere til god konsistens og smag.
smag til med lidt extra Pommeau og tilsæt lidt koldt smør før servering.
 
Æbletortellini: Ælt en dej sammen af de to slags hvedemel, 1 æg, fint salt og 1 spsk olivenolie. 

Lad hvile 1 time.
Hak 1 skalotteløg fint og sauter det i foie gras fedt.
Tilsæt æblekød skåret i små tern og timian.
Kog ind til kompotkonsistens og smag til med salt, peber og citronsaft.
 
Rul dejen tyndt ud, skær firkanter, læg lidt æblefyld på, fold dejen over i trekantfacon og "drej" tortellini'erne sammen.
Kan naturligvis også formes som små, firkantede ravioli.
Kog tortellini'erne "al dente" i saltet vand i 3 minutter lige inden servering.
 
Glaserede jordskokker: Skræl jordskokkerne og gem lidt rester, ca. 75 g, til flan.
Blancher jordskokkerne sprøde i lidt af Pom­meau skyen.
 
Jordskokkeflan: Damp jordskokkeresterne møre i smør med 1 hakket skalotteløg.
Tilsæt piske­fløde og kog tyk.
Smag til og blend med æg (1 æg pr. 1 ½ dl jordskokkecréme).
Bag flan'en i 4 smurte forme (fx. i ramequin'er) i vandbad ved 180 ºC, til de har sat sig, og vend dem ud ved servering.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.045 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her