
En forfriskende og enkel tapasret, også velegnet som tilbehør til fx fisk. 
 
500 g tynde, grønne bønner (fx aspargesbønner) 
salt og hvid peber
5 spsk citronsaft 
4 spsk olivenolie, extra virgin 
1 porre skåret i meget tynde skiver
½ bundt finthakket persille 
1 finthakket rød chili 
 
Rens og skyl bønnerne og del dem på midten. 
Kog dem i vand tilsat salt i ca. 12 minutter. 
Bønnerne skal være lidt sprøde og må endelig ikke udkoges. 
Hæld vandet fra og blancher bønnerne i iskoldt vand (så beholder de farven længere). 
Lad bønnerne dryppe af i et dørslag og arranger dem på et fad. 
Rør citronsaft og hvid peber sammen med olivenolie. 
Tilsæt porren og persillen. 
Hæld dressingen over bønnerne og drys med finthakket chili.