Logo

Kringle - Gærkringle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g flormel
1 tsk salt
100 g sukker
½ tsk kardemomme
2 ½ dl sødmælk
50 g gær
125 g smør eller margarine
50 g rosiner
50 g sukat

Hvedemel, salt, sukker og kardemomme sigtes sammen.
Mælken opvarmes til 30ºC, gæren udrøres i lidt af denne og fedtstoffet smeltes i resten.
Alt sammenblandes, æltes og stilles et lunt sted ca. 1 time tildækket med låg eller et fugtigt klæde.
Dejen hæves til det dobbelte, æltes og blandes med de tørrede rosiner, den småtskårne sukat og kan nu yderligere stilles til hævning ¼ time ( en dej er altid lettere at forme, når den får lov til at hvile lidt efter æltningen).
Dejen rulles nu i en lang pølse, der formes til kringler og lægges på en smurt plade.
Stilles til efterhævning ca 10 minutter, hvorefter kringlen pensles med æg blandet med lidt væske, bestrøs med groft sukker og bages ved god varme i ca 15 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.243 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her