Logo

Fondue Japansk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


400 g oksefilet
200 g tørrede Shii-take-svampe
250 g kinakål
200 g glasnudler
200 g champignon
150 g japanræddike (kinaradise)
200 g frisk spinat
1 dl friskpresset citronsaft
½ dl soyasauce
2 forårsløg
4 tsk sesamfrø
1 tsk sukker
1 strøgen spsk Miso
2 tsk sød risvin el. sherry
1 tsk æblevineddike
1 spsk sennepspulver
1 ½ liter hønsebouillon

Læg oksekødet 2-3 timer i fryseren.

Hæld kogende vand over shiitake-svampene og lad dem stå ½ time.
Rens og skyl kinakålen og skær den i strimler.

Hæld kogende vand over glasnudlerne og lad dem stå i 5 minutter.

Skyl svampene og skær dem i små stykker.

Skræl japanrædiken. Skær 100 g af den i fine strimler.

Riv resten fint og kom det i en lille skål.

Skyl spinaten og lad den dryppe tør i en sigte.
Hæld nudlerne til afdrypning i en sigte og klip dem i mindre stykker.

Anret nudler og grønsager på et fad.
Bland citronsaft, soyasauce og ½ dl vand og kom det i en lille skål.

Rens forårsløg, skær dem i tyde stykker og kom dem i en lille skål.

Rist sesamfrøene på en tør pande ved jævn varme og stød dem i mortér. Tilsæt sukker, eddike og sennepspulver og rør det sammen.

Kom det i en lille skål.
Skær kødet i ganske tynde stiver med en skarp kniv.

Læg skiverne på et fad.
Varm bouillonen op i en lav gryde og sæt den på rechauden.

Bland efter smag og lyst grønsager, svampe, nudler og kød i små fonduesigter og dyp dem i den varme bouillon.

Spises med to slags saucer samt reven japanræddike og forårsløg.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.857 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her