Logo

Vildtgryde med kantareller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vildtgryde med kantareller

 

En kraftig vildtgryde med gulerødder og kantareller, som her er smagt til med både rødvin, hvidløg og timian.

• Vildtkød er proteinrigt og magert.

• Vælg mager bacon eller skær synligt fedt fra.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 45-50 min. 6 Portioner

 

# Råvarer til Vildtgryde med kantareller:

1 kg småkød af vildt

(yderlår af elg, hjort eller rådyr)

140 g mager bacon

2 løg

2 spsk tomatpuré

6 fed hvidløg

2 spsk hvedemel

2 dl god bouillon

(eller 2 spsk vildtfond + 2 dl vand)

4 dl tør rødvin

2 laurbærblade

1 tsk salt

½ tsk groftkværnet sort peber

5-6 enebær

1 tsk timian eller 2 timiankviste

500 g kantareller

10-12 små løg

1 dl syltede løg

25 g høvlet myseost

 

* Fremgangsmåde:

1 Skær sener og hinder af kødet. Skær kødet i 3x3 cm tern.

 

2 Striml baconen og steg det sprødt ved svag varme, i en stegegryde.

Tag det op og lad det dryppe af på køkkenrulle.

Brun kødet i baconfedtet et par minutter, til det har faet farve.

 

3 Pil løgene og skær dem i grove tern, læg dem i gryden.

Lad dem stege med et par min.

Tilsæt tomatpuré og hvidløgsfed.

 

4 Drys melet over og rør rundt.

Spæd med bouillon og vin, krydr med laurbærblade, salt og peber, knuste enebær og timian. Lad kødet simre under låg ved svag varme 45-50 min.

 

5 Rens svampene og pil de små løg.

Steg kantarellerne i ½ tsk fedtstof på en pande.

Kom svampe og løg i gryden når der mangler 30 min.

Tilsæt syltede løg, bacon og høvl myseosten over.

 

Tips & råd  

 

Vildtgryde med kantareller

Kartoffelmos:

1 kg kartofler (melet sort)

50 g smør

2½ dl kogende mælk

½ tsk salt

¼ tsk peber

½ dl finthakket persille.

 

Skræl kartoflerne og skær dem i tern.

Kog dem møre i vand uden salt.

Lad kartoflerne løbe godt af.

Pres dem gennem en kartoffelpresser, eller mos dem direkte i gryden med en mixer.

Tilsæt fedtstof og lidt af den varme mælk.

Rør mosen kraftigt og spæd efterhånden med mere mælk.

Pisk mosen luftig og smag til med salt og peber.

Drys med masser af hakket persille.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 315 = kJ 1323

Kulhydrat 11 g Protein 43 g Fedt 11 g (31 %) Fibre 3 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.821 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her