
Ide til lækkert mellemmåltid - laks og rødbedegelé - VILDT (lækkert altså)
 
1 blad husblas 
1 dl rødbedesaft 
½ tsk æbleeddike 
havsalt 
50 g frisk laks 
1 skalotteløg 
½ tsk olivenolie 
citronpeber 
3-4 kviste kørvel 
4 agurkeskiver 
1 skive rugbrød 
*
A. Læg husblassen i blød i koldt vand. 
Varm rødbedesaften op, pres vandet af husblassen og opløs den i rødbedesaften.
Krydr med eddike og salt. 
Hæld saften i en lille form, stil den koldt og lad den stivne. 
B. Skyl laksen, dup den tør og sæt den i fryseren i 15 min. 
Skær skalotteløget og den let frosne laks i små tern. 
C. Rør løg og laks med olivenolien. 
Krydr med salt og citron peber. 
D. Skyl kørvelen, hak halvdelen fint og bland den i laksetataren. 
Læg tataren på agurkeskiverne og pynt med resten af kørvelen. 
Læg agurkeskiverne på rugbrødet. 
E. Vend rødbedegeleen ud og server den til. 
 
Pro Portion 980/240 kJ/kcal. 13 g protein. 7 g fedt. 30 g kulhydrat. 6 g fibre