
 
Rødspætter er en af sommerens gode fisk. Server med syltede
tyttebær - ligesom i Nordjylland. 
4 personer. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: ca. 10-12 min. 
 
#
600-1000 g nye kartofler 
4-6 stk. hele rødspætter (eller 600 g rødspættefileter) 
50 g rugmel 
salt og friskkværnet peber 
100 g smør 
 
Tilbehør: 
200 g frosne tyttebær 
4-6 spsk sukker eller 1 glas tyttebærsyltetøj 
*
 
Skrub kartoflerne rene, og kog dem i letsaltet vand i ca.
8-10 min. 
Sluk for vandet, og lad kartoflerne trække i 6-8 min. 
 
Vend rødspætterne i lidt rugmel, og krydr med salt og peber.
Steg dem i gyldent smør på en varm pande i 3-4 min. på hver
side. 
Brug det smør, som fisken har stegt i, til smørsauce. 
Spæd evt. op med lidt ekstra smeltet smør. 
Server syltede tyttebær til. 
 
TYTTEBÆR: Rør de frosne tyttebær med sukker. 
Stil dem på køkkenbordet, og rør af og til, til sukkeret er
helt opløst og bærrene er helt optøede. 
 
TIPS: Du kan også servere fisken med persillesauce.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin