fintsnittet spidskål
1 spsk  salt
150 g  ris, parboiled eller jasmin-
2 spsk  sesamfrø
1 bdt  forårsløg i tynde strimler
1 bdt  radiser i skiver
 
Marinade:
Saft af 2 lime
1 spsk  olie, gerne sesam-
2 spsk  sukker
1 spsk  finthakket ingefær
1 fed finthakket hvidløg
½ tsk  salt
Bland alle ingredienserne til marinaden og lad den trække en ½ time. 
Bland spidskålen med salt og lad den trække ½ time eller til kålen er faldet sammen. 
Kog risene i ¾ l vand tilsat 2 tsk salt i 15 min. eller til risene kun lige er møre. Skyl dem i en sigte.
Rist sesamfrøene på en varm, tør pande under omrøring, til de dufter nøddeagtigt. 
Skyl saltet af kålen og tryk den fri for væde. Bland kål, ris, forårsløg og radiser med marinaden og lad salaten trække ½ time.