Logo

Spinatsalat med blæksprutter, ferskrøget laks og basilikumolie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g spinat
1 rød egeblad eller lollo rosa
1 frilice eller ½ iceberg eller romaine
100 g rucola

300 g blæksprutterør tubes
4 skiver ferskrøget laks
1 dl hvidvin
salt

Basilikumolie dressing:
1 ½ dl olivenolie
2 potter basilikum
2 fed hvidløg
saft af 1 citron
salt

Skær blæksprutterne i tynde ringe.
Kog dem et par minutter i hvidvin og salt.
Lad dem afkøle i hvidvinen.
Blancher de hele spinatblade i kogende letsaltet vand.
De skal kun lige ned i vandet.
Skyld bladene i iskoldt vand og afdryp dem godt.
Hak basilikum og hvidløg meget fint og bland med de øvrige ingredienser til basilikumdressingen og pisk kraftigt.
Det er bedst at komme basilikum og hvidløg i en blender og dryppe olien langsomt i.
Smag til med citronsaft og salt.
Afdryp blæksprutteringene.
Skyl og tør salatbladene godt.
Pluk dem i store stykker med lad rucolabladene være hele.
Portionsanret salaten på middagstallerkener.
Læg salaten på midten af tallerkenen.
Fold spinatbladene lidt ud og anret dem oven på salaten.
Det må gerne være ”højt”.
Dryp med basilikumolie.
Fordel blæksprutteringene.
Læg lakseskiverne på toppen.
Krøl dem lidt sammen så de ser ekorativt ud.
Afslut med rucola i en krans rundt om salaten.
Brød til og frokosten er serveret.

Tips: Ferskrøget laks kan erstattes af parma- eller serranoskinke.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.540 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her