
 
Fedtet er borte, men smagen af sprøde kyllingevinger med
tomat er lige fin. Vælg selv hvor stærke de skal være. Partymad. Her med en god
agurkedip. 
• Sennep giver meget smag uden at tillføje fedt • Kylling
indeholder meget protein. 
Forberedelse15 min. + marinering. Tilberedning 1 time. 8 Portioner
 
# Råvarer til Kyllingevinger med tomat: 
2 kg kyllingevinger, ca. 22 vinger 
2½ dl stærk tomatsauce på dåse 
1 spsk mild eller stærk usødet sennep 
3 dl soya 
1 citron saften af 
AGURKEDIP: 
3 dl letmælks-yoghurt naturel 
2 agurker, udkernede 
1 tsk spidskommen 
salt og peber 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Afpuds vingerne og fjern den yderste spids på dem. 
Læg kyllingevingerne i en stor skål. 
 
2 Bland tomatsauce, sennep, soya og friskpresset citron.
Bland godt. 
Hæld marinaden over kyllingevingerne. 
Sørg for at de bliver helt dækkede af marinaden, også i alle
folderne. 
Dæk med plastfolie og mariner i køleskab i mindst 30 min.,
men helst nogle timer eller natten over. 
Jo længere vingerne marineres desto mere smag får de. 
 
3 Sæt ovnen på 200 °C og beklæd en bradepande med alufolie. 
 
4 Kør yoghurt, agurk og spidskommen i foodprocessoren med
knivbladet på, eller riv agurken ned i yoghurten. 
Smag til med salt og peber. 
 
5 Læg kyllingevingerne i bradepanden og hæld marinaden over.
Steg i ovnen 45 min -1 time, til kyllingevingerne er sprøde
og gennemstegte. 
Server med agurkedip. 
 
Tips & råd

Fjern spidsen på vingen med en saks. Mærk efter hvor leddet
sidder i benet og klip gennem benet for at fjerne spidsen. 
 

Lav din egen tomatsauce: kog 1 kg tomater sammen med løg,
hvidløg og lidt chilifrugt. 
Kør saucen i foodprocessor eller blender og hæld på flasker.
 
VARIATION: Kyllingevingerne er også rigtig gode at grille. 
Tilsæt chilipulver i marinaden, hvis du vil have dem
stærkere. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 245 = kJ 1029 
Kulhydrat 8 g Protein 24 g Fedt 13 g (48%) Fibre 1 g