Logo

Påskefrokost - Kom til frokostbuffet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Påskefrokost - Kom til frokostbuffet

 

Denne herlige påskefrokostbuffet indeholder både æg og sild, som traditionen foreskriver, og flere nye og spændende påskeretter. Alle opskrifter er til 6 personer, hvor intet andet er nævnt.

 

Sild med æble-dildcreme

Arbejdstid: 20 min.

#

450 g kryddersildefileter

1-2 æbler

1 bundt forårsløg

1 bundt dild

½ liter cremefraiche 9%

e"er1S%

2 tsk dijonsennep

salt og peber

 

Tilbehør: rugbrød

*

 

Lad sildene dryppe af på et stykke køkkenrulle, og skær dem i 1 cm brede strimler på skrå.

 

Vask og udkern æblerne, og skær dem i små stykker.

Rens forårsløgene, og snit dem fint.

Skyl og tør dilden, og snit den fint.

 

Rør cremefraiche sammen med dijonsennep, salt og peber, og tilsæt æbler, forårsløg og dild.

 

Vend sildene i dressingen, og anret i en skål eller anret halve eller hele sildefileter på et fad, og læg dressingen over.

Pynt med dild og giv rugbrød til.

 

Stenbiderrogn med løg creme og tynde toast

Arbejdstid: 20 min.

#

1 rødløg

1 bundt purløg

400 g renset stenbiderrogn  

½ liter græsk yoghurt 10% eller cremefraiche 9%

salt og peber

 

Tilbehør: daggammelt brød

*

 

Pil rødløget, og hak det fint.

Skyl og tør purløgene, og snit dem fint.

 

Rør cremefraiche eller yoghurt sammen med rødløg og purløg.

Smag til med salt og peber, og hæld cremen i en skål.

 

Anret rognen i en skål eller på et fad.

 

Skær brødet i meget tynde skiver, og skær evt. skorperne af.

Rist skiverne gyldne, og server dem til.

 

Sennepsæg med sprød bacon

Arbejdstid: 25 min. Stegetid: 8 min.

#

150 g bacon i skiver

6 smilende eller hårdkogte æg

frisk spinat og/eller rucolasalat

 

Dressing:

1 fed hvidløg

1 spsk vineddike

2 tsk dijonsennep

2 tsk honning

3 spsk olie

salt og peber

*

 

Steg baconskiverne sprøde på en pande eller mellem køkkenrulle i en mikroovn (2-3 min.).

Lad baconskiverne dryppe af på køkkenrulle, og hak dem groft.

 

Pil æggene, halver dem, og anret dem på et fad med skyllet og slynget spinat og/eller rucolasalat.

 

Rør knust hvidløg sammen med de øvrige ingredienser til dressingen, og smag til med salt og peber.

Dryp dressingen over æggene, og drys med bacon.

 

Spinattærte

1 tærte til ca. 10 personer. Arbejdstid: 45 min. Stege/bagetid: 1 time

 

Fyld:

800 g frossen hel spinat

1 bundt forårsløg

2-3 fed hvidløg

1 spsk olie

2 dl fløde

2 æg

125 g fetaost

salt og peber

 

Tærtebund:

10-12 ark fillodel (ca. 250 g)

75 g smeltet smør

*

 

Bred den frosne spinat ud på en stor tallerken, og lad den tø op.

Læg en anden tallerken ovenpå, stil dem i vasken, og pres den overskydende væske af spinaten.

 

Tænd ovnen på 175 °C.

 

Rens forårsløgene og snit dem fint.

Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint.

 

Sauter forårsløg og hvidløg bløde i en gryde med olie, og tilsæt spinaten.

Varm det igennem under omrøring, og krydr med salt og peber.

Hæld det over i en skål, og tilsæt fløden.

 

Pensl 5-6 ark fillodej med smeltet smør, og læg dem overlappet i en smurt springform (22 cm), så de dækker den fuldstændig og hænger lidt ud over kanten.

 

Pisk æggene sammen, og rør dem i spinaten sammen med smuldret fetaost.

Hæld fyldet i formen, og dæk med 5-6 halve ark fillodej penslet med smør og overlappet.

Rul de overhængende dejstykker sammen kanten rundt, og pensl med smør.

 

Sæt formen i ovnen i 45-60 min.

Tjek med en tandstikker om spinatfyldet er gennem bagt.

 

TIPS: Tryk evt. nogle pillede hårdkogte æg ned i spinatfyldet inden der lukkes med dej.

 

Røget skinke med persillekartofler

Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 1 time

 

#

1 rå bayonneskinke eller lignende (ca. 1 kg)

1 gulerod

1 løg

1 fed hvidløg

2 laurbærblade

5 sorte peberkorn

 

Persillekartofler:

1½ kg små kartofler

1 fed hvidløg

2 spsk rødvinseddike

5 spsk olie

3 spsk hakket persille

salt og peber

*

 

Læg skinken i en gryde, og dæk med koldt vand.

Giv den et stille opkog, og fjern skum.

Tilsæt de rensede urter og krydderier, og lad skinken simre i 1 times tid.

Lad skinken køle af i lagen.

 

Skrub kartoflerne rene, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 18 min.

Knus hvidløgsfeddet, og rør det sammen med vineddike og olie.

Tilsæt hakket persille, salt og peber.

 

Hæld vandet fra kartoflerne, skær dem evt. i halve og vend dem i dressingen.

Server kartoflerne varme, lune eller afkølede.

Skær skinken i tynde skiver, og server med persillekartofler.

 

Kvarkkage med citrus og honning

1 kage til ca. 10 personer. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 1 time. Fryseegnet

 

Bund:

200 g Digestive kiks

3 spsk farin

50 g smeltet smør

 

Creme:

500 g kvark 1% eller skyr

75 g sukker

3 æg

3 økologiske lime og/eller citroner

1 stang vanilje

 

Pynt:

2 dl cremefraiche 18%

3 spsk flydende honning

lidt frisk mynte

*

 

Tænd ovnen på 150 °C.

Knus kiksene, og bland dem med farin og smeltet smør.

Pres det ud i bunden af en smurt springform (26 cm), og bag den i 15 min.

 

Pisk kvark eller skyr sammen med sukker, og tilsæt æg, fintrevet citrusskal, 1 dl citrussaft og vaniljekorn.

Cremen skal piskes så lidt som muligt; hvis man får pisket luft i cremen, vil den sprække under bagningen.

 

Hæld cremen over kiksebunden, og stil kagen i ovnen i 30-40 min.

Sluk ovnen, og lad kagen afkøle i ovnen.

Stil derefter kagen koldt i mindst 3 timer og gerne natten over.

 

Bred et tyndt lag creme fraiche ud over kagen, og dryp med flydende honning.

Pynt evt. med friske mynteblade.

 

Påskefrokost - Kom til frokostbuffet

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (11 stemmer)
Siden er blevet set 28.918 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her