Kogetid i trykkoger: 20 min. 
# Ingredienser
1 lammebov på ca. 1 kg 
2 spsk smør eller margarine 
3 spsk byggryn 
1 spsk groft salt 
2 tsk groftknuste peberkorn 
1½ l vand 
¼ selleri i terninger 
3 gulerødder i terninger 
2 porrer i skiver 
1 lille blomkålshoved i buketter 
250 g ærter 
1 bdt hakket persille 
* Tilberedning
Skær kødet fra benene og skær det i mundrette stykker. 
Brun kød og ben i trykkogeren i fedtstoffet. 
Tilsæt gryn, salt, peber og vand. 
Læg låg på gryden og bring den på tryk i 15 min. 
Tag hurtigt trykket af gryden, fjern lammebenet og tilsæt alle grønsagerne undtagen ærterne. 
Lad suppen koge endnu 5 min. under tryk. 
Kom ærterne i lige inden suppen serveres, de skal blot varmes heri. 
Drys rigeligt med persille over ved serveringen. 
Tips: Suppen kan tilsættes ½ dl tør sherry lige inden den serveres.