Logo

Spinatpesto

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spinatpesto

 

Har du frisk spinat tilovers kan du fx bruge det til en lækker spinatpesto. Det må man sige de er i denne her spinatpesto, hvor basilikum er blevet udskiftet med spinatblade. De er lidt mere “svage” i smagen, men med lime, wow...

 

#

250 g frisk spinat gerne babyspinat

50 g valnøddekerner eller solsikkekerner

1 fed hvidløg

¼ dl olie

50 g Thise Vesterhavsost eller parmesanost

saft af ½ lime

½ tsk salt og peber efter behag

*

 

Skyl spinaten grundigt i flere holdt koldt vand og slyng den tør.

Hak valnødder og pillet hvidløg fint i en foodprocessor og tilsæt spinaten.

Kør til puré og tilsæt limesaft og olie lidt ad gangen.

Tilsæt 2-3 spsk revet ost og smag til med salt og peber.

 

Brug pestoen til friskkogt pasta eller som "sauce" til kogte nye kartofler.

Pestoen er også lækker på ristet brød.

 

Tips: Har du ikke lime, kan du bruge citron og revet citronskal i stedet

 


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 3.504 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her