Logo

Lungepølse fra Læsø

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1-2 svinelunger
Tilsvarende portion flæsk
1 svinehjerte
1 svinetunge
Salt og peber
Løg
Rensede svinetarme
 
De store luftkanaler til lungerne skæres fra og lungerne lægges i vand.
Hjertet flækkes og piberne skæres ud.
Hjertet skylles grundigt i koldt vand.
Den vaskede tunge koges i vand 30 min. hvorefter den flås.
Lunger, hjerte, tunge og løg hakkes og køres igennem kødhakkemaski­nen.
Farsen tilsættes salt og peber og røres grundigt, så den bliver ensartet.
Farsen stoppes i tarmene, men ikke for hårdt.
Pølserne koges i en gryde 20-25 min.
Derefter afkøles de og kan nu anvendes som fx. medi­sterpølse.
 
Indmad fra slagtede dyr blev tidligere anvendt meget mere end vi gør i dag. Selv blodet blev brugt til Blodpølser og Blodklumper. På Læsø finder man da også opskrifter på pølser, hvor hovedingredi­enserne er indmad. Dette er dog ikke unikt for øen, idet man finder variationer over disse anvendelsesmulighe­der overalt i landet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (11 stemmer)
Siden er blevet set 3.723 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her