
 
Slut en dejlig middag af med en skøn dessert - en trifli med
sommerbær.
Arbejdstid: 15 min. Kogetid: ca. 5 min. Trækketid: ca. 30
min. Ikke fryse-egnet. (4 personer) . 
 
#
500 g blandede bær (fx ribs, solbær og jordbær evt. frosne) 
1 dl sukker 
12-16 makroner 
400 g yoghurt naturel 10% 
(græsk, fast type eller 2 dl sødmælksyoghurt og 100 g
cremefraiche 38%) 
1 stang vanilje (kornene) 
2 spsk flormelis 
3 pasteuriserede æggeblommer (½ dl) 
*
 
Rib og skyl solbær og ribs og læg dem i en gryde med sukker
og 3 spsk vand. 
Giv dem et opkog og lad dem simre gennemvarme. 
Tilsæt rensede, udskårne jordbær og giv det et opkog. 
Smag til med sukker og hæld det i en skål til afkøling. 
Fordel makronerne i 4 portions-glas, fordel bærblandingen
over dem og lad det trække 1 times tid. 
Rør yoghurt med vanilje, flormelis og æggeblommer. 
Kom yoghurtcremen på toppen af triflien og server.