Logo

Letsprængt unghane på spidskål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

med grillet majs og rabarbersky med mynte og vanilje
 
En stor frisk unghane a min. 1,6 kg
1 spidskål
2 majskolber
4 stilke tynde røde rabarber
1 kvist mynte
½ stang polynesisk vanilje
Smør
Maizena majsstivelse (kan udelades)
Salt, peber
Olie
Hvidløg
 
Hanefond:
1 løg
5 fed hvidløg
2 gulerødder
4 stænger bladselleri
Timian, laurbærblade, løvstikke
 
Saltlage:
2 l. vand
240 g salt
20 g sukker
10 knuste peberkorn
4 laurbærblade
1 stor kvist timian
 
Sommerspid:
Nye kartofler, radiser, gulerød­der, squash og cherry tomater
 
Saltlage: kog vand, salt, sukker, krydderier og krydderurter op og køl af.
 
Unghane: Skær brystfileterne hele af, skær lårene af og del dem i over- og underlår, fjern benet fra over­låret.
Klip enden af underlårbenet med en stærk saks og skub skindet op ad benet med kødet.
Skær vin­gerne af og fjern de to yderste led, klip enden af det sidste vingeben og skub skindet op mod kødet.
Gem skroget til fond,
Læg nu alle kødstykker i en skål og hæld den kolde saltlage over.
Lad skålen stå på køl ca, 12 timer,
Tag så kødstykkerne op og skyl dem under koldt vand,
 
Hanefond: Brun skrog og andre rester af i ovnen og kom det i en suppegryde med 5 l. vand,
Kog op og skum urenheder fra,
Tilsæt de rengjorte, grovskårne urter og lad fonden koge et par timer ved svag varme uden låg.
Skum jævnligt for urenheder.
Si fonden gennem et klæde,
 
Kog unghanestykkerne ved svag varme i 2 l. fond,
Brysterne skal have ca, 20 minutter, lår og vinger ca, 40
minutter,
 
Sauce: Snit rabarberne i tynde skiver og rist dem i lidt smør i en gryde, Tilsæt vaniljekorn og vaniljestang sammen med 5 dl hanefond og kog igennem.
Jævn evt. med lidt Maizena majsstivelse, smag til med salt og peber og tilsæt til sidst hakket mynte,
 
Sommerkål og grønt: Snit spidskålen fint og rist det hurtigt i olie med hvidløg og timian,
Kog majskolberne ca, 5 minutter i letsaltet vand, køl af i koldt vand og skær dem i brede sammenhæn­gende stykker,
Grill majsskiverne på grillpanden i olie,
 
Sommerspid: Lavet farvestrålende spid med nye grønsager, fx, kogte nye kartofler, kogte gulerødder, radiser, squash og cherry tomater og grill dem sammen med majsen,
 
Anret spidskålen midt på tallerkenerne,
Del bryster og overlår i to og anret et stykke bryst, overlår og underlår eller vinge på hver tallerken sammen med sommerspid og majs,
Fordel rabarberskyen rundt om,
Pynt evt. med en kvist mynte,

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.057 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her