Logo

Hvidløgsbrød 3

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 helt hvidløg ca 12 fed
2 ¾ dl mælk
450 gram hvedemel
1 tsk salt
25 gram smeltet smør
15 gram gær
½ tsk sukker
1 pisket æg
groft salt
lidt finhakket hvidløg til pynt
 
Blancher de adskilte, upillede hvidløg i kogenede vand i 5 minutter, lad dem dryppe af og pil dem.
Lad dem simre i mælken i 10-15 minutter, til de er møre.
Sigt melet sammen med saltet og lav en fordybning i det.
Blend mælk og hvidløg og tilsæt det smeltede smør, rør gæren ud med
sukkeret og kom det i den lune (max 30°C) hvidløgsmælk sammen med det piskede æg.
Hæld det ned i fordybningen i melet
Bland det godt sammen og ælt dejen intil den er glat, dejen skal være blød.
Lad den hæve tildækket et lunt sted ca 1 time.
Form dejen til store eller små brød, anbring dem på en bageplade, skær
nogle snit i dem og la dem hæve i 15 minutter.
Drys brødet med salt og lidt hvidløg og bag dem i 20-30 minutter i en
230°C varm ovn. Brødet er godt til mad og salat.
 
Tips: Man kan tilsætte revet gulerod - det kan anbefales.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.251 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?




Effektiv reklame - klik her