50 g gær 
6 dl vand 
2 spsk olie 
1 spsk honning 
1 spsk salt 
900 g sigtemel 
2 dl 5-kornsblanding.
 
Kog 5-korns blandingen i 3 dl vand i ca. 4 min. 
Vand hældes fra i en sigte. 
Opløs gæren i hånd varmt vand. 
Tilsæt olie, honning, salt og 5-kornsblanding. 
Rør det meste af melet i. 
Ælt resten af melet i lidt ad gangen. 
Ælt godt til dejen er blank. 
Det er ikke sikkert at alt melet skal bruges. 
Lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 1 time. 
Del dejen i 2 dele. 
Tril dem ud til 2 lange pølser. 
Rul dejpølserne til et stort hjul. 
Evt. på en bagepapir beklædt plade. 
Eller en stor tærteform. 
Klip eller skær dybe snit i dejen med passende mellemrum. 
Lad hjulet hæve tildækket yderligere ½ time. 
Sæt ovnen på 200ºC. 
Pensl brødet med vand. 
Bag det midt i ovnen i 30-40 minutter. 
Lad det køle af på en bageriste.