
En fyldig og mættende champignonsuppe med fyld af kartofler,
en lækker suppe som er hurtig at lave og servere fx til aftensmad.
Til 4 personer. Kogetid: 60 min. 
#
6  kartofler gerne nye
250 g friske champignon (eller ca. 20 stk tørrede) 
4 fed hvidløg 
4 stilke frisk persille 
50 g smør eller margarine 
salt og peber 
1–1,5 l kogende vand 
2 bouillonterninger 
4 spsk fløde eller crèmefraîche 
2-4 skiver brød, skåret i tern
*
Kartoflerne skrælles og skæres i terninger. 
Champignonerne renses og skæres i skiver. 
Hvidløg og persille hakkes fint. 
Smørret eller margarinen smeltes i en mellemstor gryde. 
Kartofler og champignons kommes i og vendes nogle minutter i fedtstoffet, mens der røres i gryden. 
Derefter tilsættes hvidløg, persille, salt og peber, og når det er godt blandet, hældes det kogende vand og bouillonterningerne i.
 
Suppen skal koge ved svag varme i en times tid, og når gryden er taget af, tilsættes de 4 spsk fløde. 
Rist brødtern i smør (rigeligt) eller olivenolie og drys over suppen.  
Suppen kan nu  serveres.
 
